dilluns, 24 de febrer del 2014

Melmelada de maduixes


Que tindran les maduixes que les fan tan irresistibles? Quan comença la temporada, a casa tenen un èxit terrible de qualsevol de les maneres: amb sucre, amb nata, amb xocolata, en pastissos... i sobretot soles, cauen com les pipes!!!
 
Ara bé, l'aroma que desprenen les maduixes quan en fas melmelada, és inigualable. Segur que la pols de les ales de la fada Campanilla quan vola fa la mateixa olor. No m'estranyaria que la Caputxeta Vermella portés dins el seu cistell melmelada de maduixes per la seva àvia. Les teules de la caseta de Hansel i Gretel probablement les van enganxar amb melmelada de maduixes... i segur que el pastís que li va preparar la Blancaneus als set nanets n'estava farcit.
 
Perquè té un gust tan meravellós que et transporta a un conte de fades... tantes fades i personatges de contes com veurem aquests dies de Carnestoltes pels nostres pobles i ciutats!!! Gaudiu molt d'aquests dies de festa tots aquells que us agradi, i animeu-vos a fer aquesta melmelada. Som-hi!!!
 
Ingredients
  • 500 grams de maduixes (netes i sense fulles)
  • 350 grams de sucre
  • 1 llimona petita
  • 1 poma golden petita
Preparació
 
La preparació és la mateixa que vam fer servir per la melmelada d'albercocs i per la de nectarines.
 
 
Posem les maduixes netes i tallades per la meitat en una cassola fonda. Afegim la poma pelada i tallada a trossets, i ruixem bé la fruita amb el suc de la llimona. Afegim el sucre i ho remenem bé.
 
Posem la cassola al foc mig, i anem remenant de tant en tant. No hem de remenar tota l'estona però no li podem treure l'ull de sobre, doncs escuma molt ràpid i és necessari estar pendent per a que no ens vessi de la cassola. Quan comenci a bullir, la deixem coure uns 30 minuts, tot i que si la volem una mica més espessa la podem deixar cinc o deu minuts més.
 

Quan acabi la cocció, la triturem amb la batedora de mà i la posem encara calenta en pots de tanca "twist-off", els omplim fins dalt de tot, tapem i els posem boca avall tota la nit. A l'endemà, quan sigui freda, ja els podem girar i guardar en un lloc fosc i sec.
 
Pel que fa als pots, podem aprofitar els que tinguem d'altres conserves que haguem comprat: olives, confitures, verdures, llegums... només els hem de rentar al rentavaixelles i ja quedaran esterilitzats per a fer-los servir, i comprobar que la tapa no tingui cap cop. Així també reciclem...
 
Aquesta melmelada és també la preferida de la Pilar, que fa unes polseres meravelloses a les que li posa tota l'ànima i tot l'entusiasme
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

6 comentaris :

  1. Guapa!!!
    Gràcies, per enrecordar-te de mi!!!
    És la millor melmelada que he menjat mai!!
    Molts petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre et porto al cor, això ni ho dubtis!!! Ja en tens un pot guardat...;)
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Es molt bona. I amb el iogurt natural, desnatat o no, està boníssima. Enhorabona per aquesta recepta i el Blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les maduixes no fallen mai!!! Me n'alegro que t'agradi i gràcies pel comentari i pels ànims!!
      Una abraçada,

      Elimina
  3. Et felicito per la recepta.
    L'he fet i ha quedat boníssim.
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Annaïs, per la visita i pel teu comentari!!! Me n'alegro que t'hagi quedat ben bona!
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!