dilluns, 17 de febrer del 2014

Quiche d'albergínia i formatge de cabra

 
Hi ha alguns aliments que mai està de més tenir al rebost, per si un dia estàs apurada i no saps què preparar per sopar. Els ous són un gran clàssic, pobrets, i dels més agraïts que hi ha, per fer una truita, ous ferrats, passats per aigua, remenats, un ou dur...
 
Una de les coses que a mí també m'agrada tenir sempre que hi penso és una làmina de pasta de full refrigerada. Fins que jo no la sàpiga fer com cal, no ocupa espai a la nevera i sempre és a punt per a qualsevol cosa que us passi pel cap, tant dolça com salada. Així doncs, la pasta de full + els ous tenien un destí força clar...
 
La quiche té el seu origen a França, com no podia ser d'altra manera, concretament a la regió de Lorena, per això se la coneix com a "quiche lorraine". L'original és amb pasta brisa, ous, nata i bacon, però no cal dir que admet absolutament totes les variants que se us puguin acudir, com en aquesta ocasió... Som-hi!!!
 
Ingredients
  • 1 làmina de pasta de full refrigerada
  • 1 albergínia
  • 1 formatge petit de "rulo" de cabra
  • 1 got de llet
  • 2 ous mitjans
Preparació
 
Posem a escalfar el forn a 210º.
 
Desenrotllem la làmina de pasta de full i la posem sobre un motllo rodó. Si la làmina és rectangular, retallem les puntes que sobrin. Posem a sobre l'albergínia i el formatge de cabra tallats a dauets ben petits.
 
 
En un bol batem el got de llet amb els dos ous, i l'afegim per sobre de l'albergínia i el formatge. Tirem un polsim de sal i enfornem uns 20 minuts. I ja estarà llesta!!!
 
És bona calenta, però també tèbia, i soluciona un sopar ràpid, o un d'informal, es pot posar de pica-pica... una joia, vaja!!! Espero que us hagi agradat i us animeu a fer-la.
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

2 comentaris :

  1. Tiene una pinta exquisita!!! Parece irresistible!
    Un abrazo.
    Eli

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!! Me alegro de que te haya gustado y espero que te animes a hacerla. Gracias por tu comentario!!!
      Un abrazo,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!