dilluns, 20 de gener del 2014

Patatones farcides de mar

 
Diu la teoria... (pa-pa-pa-pa) de l'evolució... (pa-pa-pa-pa-pa) que venim del mico... (pa-pa-pa-pa) Quina aberració! Si tots sabem que l'home vé de la patata, de la patata, de la patata... 
 
Doncs sí senyor, sí, això cantaven els de la Trinca. Jo no sé si serà veritat o no, el que sí sé és que la cançó és molt divertida, i que les pobres patates es deixen fer de tot... i són bones de totes les maneres possibles!!!
 
Un nou mes, una nova convocatòria del bloc Memòries d'una cuinera. Aquesta vegada, ni més ni menys que patates farcides. A més a més del recull formidable de receptes que aconsegueixen cada mes, és fantàstic perquè amb les propostes estimulen la creativitat, doncs moltes vegades fa que pensem en plats nous que no havíem fet abans, com és el cas d'aquestes patatones. Espero que us agradin... Som-hi!!!
 
Ingredients (per a 4 persones)
  • Vuit patates de "platillo" o de guarnició
  • 32 gambes pelades
  • Nata líquida
  • Formatge Emmental (per gratinar)
  • Canonges (per emplatar)
 
Preparació
 
Rentem les patates i les posem a bullir senceres amb la pell fins que siguin cuites. En el meu cas, a l'olla express, cinc minuts. Un cop finalitzada la cocció, les deixem refredar del tot (fins i tot és millor fer-les d'un dia per l'altre).
 
Partim les patates per la meitat i les buidem del centre amb una cullereta, deixant una part de la polpa adherida a la pell per a fer una bona base.
 

Saltegem les gambes en una paella amb un bon raig d'oli, dos minutets. Les treiem del foc i en el mateix oli posem la polpa de les patates. L'anem remenant amb un cullerot i veurem que es va fent un puré. Quan sigui una mica dauradet, afegim de nou les gambes partides en dos o tres trossos cadascuna, remenem i afegim un raig de nata líquida per lligar el conjunt.
 
 
 
Ja només ens quedarà farcir les patatones, posar formatge ratllat per sobre i gratinar-les. En aquest cas, vuit minuts al microones programa "escalfar i gratinar". I ja les tindrem!!! Per emplatar-les les he posat sobre uns canonges, però evidentment les podeu servir amb la guarnició que més us agradi.
 
I per ser la primera vegada que les feia, val a dir que ens vam llepar els dits... Espero que us animeu a intentar-ho!!!
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

10 comentaris :

  1. Amb aquesta presentació poden ser un plat únic, complert i boníssim.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres, com cada mes, per fer-nos moure les neurones i les ganes d'innovar!!!
    Una abraçada,

    ResponElimina
  3. Me encanta conectarme y ver que nos regalas una de tus recetas!!!! La probaremos!!! Irremediablemente Hugo hara su version con chechup :)
    Muchas gracias por sacar tiempo para tu blog

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a vosotros por vuestro apoyo y por estar siempre ahí, a este lado y al otro...
      Un abrazo,

      Elimina
  4. Una combinació ben diferent!!! Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per les vostres idees tan originals!!!
      Una abraçada,

      Elimina
  5. Una pinta bonísima!!! I molt fàcil de fer. Gràcies per compartir aquest plat amb tots nosaltres.
    Ànim i no deixis aquest blog, que es ben útil i maco. Fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pels ànims i pel comentari! M'alegra que t'hagi agradat la recepta.
      Una abraçada,

      Elimina
  6. Aquest dissabte la provarem, a veure si em surt també, gràcies per la recepta, Sílvia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et quedarà boníssima, me n'alegro que t'hagi agradat!!! Gràcies pel teu comentari.
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!