dilluns, 13 de gener del 2014

Crestes de tonyina lleugeres

 
Comença un any nou, amb reptes nous i noves perspectives. Un any que alguns diuen que serà el de la recuperació, tot i que de moment pinta com els darrers que hem deixat enrera... En aquests temps que corren, i que malauradament s'estan allargant massa, podem tenir el goig d'haver retrobat les coses petites, si és que algun dia les vam deixar perdre.
 
Encara que sigui un tòpic molt gran, en un temps en que no podem esperar res de tots aquells que mouen els fils, mirem de gaudir plenament de tot allò que ens envolta i no ens costa diners... Gaudiu del sol que surt cada matí, del vent que mou les fulles, del somriure d'un company, de la carícia d'un ésser estimat, de la veu de la mare, dels petons de la mainada... de l'aroma del cafè i les torrades, de la trucada que no t'esperes, del missatge que et fa riure... llevem-nos cada dia com si fos el primer, i aprofitem-lo com si fos el darrer!!!
 
I un cop finalitzada la meva reivindicació particular pel 2014, que em penso repetir com un mantra quan em senti defallir, us explico la recepta d'avui, lleugera, "light", per ajudar a passar el mes de gener, i, com miro de fer sempre, molt senzilla de preparar. Som-hi!!!
 
Ingredients (per a 16 crestes)
  • Un paquet d'oblees per a crestes ("empanadillas")
  • Una llauna de tonyina
  • Una ceba
  • Un pot petit de tomàquet triturat
  • Dos ous durs 
Preparació
 
Piquem la ceba petita i la posem a la vaporera Lekué amb un petit rajolí d'oli. La posem al microones cinc minuts a la máxima potència. Treiem i la deixem refredar.
 

En un bol posem la ceba cuita, els dos ous ben picadets, la tonyina esmicolada i ho barregem bé. Si ens agrada, també hi podem afegir olives farcides a trossets. Anem afegint tomàquet triturat tot barrejant-lo amb els ingredients, de forma que quedi integrat amb el farcit però amb compte que no ens quedi massa líquid.
 
Per a farcir-les, agafem una oblea i posem una culleradeta de farcit en el centre, la tanquem i l'apretem tot fent la marca amb una forquilla, per a que no s'obri. Les anem dipositant a la safata del forn, repetint l'operació fins que acabem les oblees (o el farcit!).
 
Escalfem el forn a 210º. Pintem les crestes amb llet o amb ou batut i les posem al forn 10-15 minuts, fins que siguin daurades.
 

Si ens sobra farcit, sobre una llesqueta de pa com un pintxo està boníssim. Si ens sobren oblees i les volem aprofitar amb la mateixa fornada, les podem farcir de pernil dolç i formatge a bocinets.
 
No tenen el mateix gust que les fregides, doncs és impossible, però són molt bones i tenen moltes menys calories... ideals per a un pica-pica o un sopar.
 
Que tingueu una dolça setmana!!!


2 comentaris :

  1. Tenen una pinta boníssima!!! Ara que tornem a l'època del "tuper" per la feina m'anirà molt bé!!!

    Moltes gràcies per les teves receptes i les teves paraules que l'amaniden i molt bon any!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari! Me n'alegro que t'hagin agradat i et puguin ser d'utilitat!
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!