diumenge, 18 d’agost del 2013

Pastís de xocolata "Monster High"

 
Quan jo era petita, i tenia edat de jugar amb nines, només n'hi havia dues per triar: la Barbie, la super-estrella, o bé la Nancy. Encara recordo com si fos ahir el dia que els Reis Mags em van portar la meva Barbie, era la nàutica, vestida amb una faldilleta, una samarreta de ratlles i unes bambes.
 
Un bon dia li vaig tallar els cabells, pensant que li tornarien a créixer. I així es va quedar, la pobra, amb quatre pèls de punta, que tenia el cap com un cactus. Però a mi m'encantava.
 
Ara tot és diferent, és clar. Les nenes poden triar entre desenes de nines, n'hi ha de més maques, de més originals, de més estranyes... i les Monster High. Jo encara no entenc què els hi troben, però a les nenes les fan tornar boges.
 
Fa uns dies tenia ganes de fer un pastís de xocolata, tenia també nata muntada al congelador, i vaig pensar donar una sorpresa a les dolces nines i als meus nebots, tot fent la calavera de les Monster High al pastís... la veritat es que es van posar tots molt contents!!!
 
Així doncs, som-hi amb la recepta!
 
Ingredients
 
Per al pa de pessic:
  • 200 grams de sucre
  • 110 grams de farina
  • 30 grams de cacau en pols
  • 3/4 d'una culleradeta de bicarbonat
  • 3/4 d'una culleradeta de llevat químic
  • 1 pessic de sal
  • 1 ou
  • 115 ml de llet
  • 60 ml d'oli de gira-sol
  • 115 ml d'aigua bullint
Per a la guarnició:
  • 100 ml de nata líquida (mínim 35% de greix)
  • 2 cullerades de sucre
  • 60 grams de xocolata per a postres
  • Lacasitos vermells
Preparació
 
La recepta del pa de pessic és una adaptació de la del blog Yoly Miss Sugar, un pa de pessic esponjós amb un fort gust de xocolata, que no es fa gens pesat de menjar.
 

 
En un bol barregem tots els ingredients secs, és a dir, el sucre, la farina, el cacau, el bicarbonat, el llevat i la sal.
 
Afegim l'ou i ho remenem amb una espátula de fusta, després la llet i fem el mateix, continuem amb l'oli i quan estigui tot ben barrejat, finalment afegim l'aigua bullint i remenem. Queda una massa molt fosca i força líquida.
 
La posem en un motllo de silicona, si no en tenim la podem posar en un altre motllo folrat amb un paper vegetal per a que no s'enganxi. Introduïm el pastís al forn a 180º uns 30 minuts.
 
Passat aquest temps, punxem el pa de pessic amb un escuradents i si surt sec ja el podem treure del forn. Si està humit, el deixarem cinc minuts més i tornarem a repetir l'operació, fins que surti sec.
 
Mentre el pa de pessic cou al forn, podem aprofitar per a preparar la guarnició.
 
Els ulls, el nas i el llaç els vaig fer amb xocolata de postres. La partim a bocinets i la posem en un bol 30 segons al microones, a la temperatura més baixa. Treiem el bol i la remenem, i anem repetint l'operació fins que es desfaci. Per a 60 grams, amb dues vegades va ser suficient.
 
Aboquem la xocolata en una màniga pastissera, o un biberó, i a sobre d'una làmina de silicona fem els dibuixos amb la xocolata. També ho podem fer sobre un paper vegetal. Quan el llaç es refredi una mica, hi posem els lacasitos. Llavors ho posem a la nevera per a que es solidifiqui més ràpid.
 
Per a muntar la nata, ha d'estar ben freda. La posem en un bol ben ample, i amb el batedor de barnilles a una velocitat no massa ràpida l'anem muntant. Quan ja estigui gairebé muntada, li afegim dues cullerades de sucre i llavors l'acabem de muntar. La posem a la nevera.
 
 
Per a guarnir el pa de pessic haurem d'esperar que sigui ben fred, també el podem fer d'un dia per l'altre. Escampem la nata amb una espátula, donant-li la forma de calavera. Si ens ha quedat un xic de xocolata desfeta, la repassem per les vores.
 
Posem els ulls, el nas i el llacet, i guardem el pastís a la nevera fins el moment de menjar-lo.
 
Aquest pa de pessic admet moltes combinacions, per exemple també l'he fet servir com a base del pastís Selva Negra, del que tinc pendent penjar l'entrada. Espero que us hagi agradat.
 
Que tingueu una dolça entrada de semana!!!

4 comentaris :

  1. Muchas gracias por esta receta!! me la apunto!!

    Manuela,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por tu comentario! Espero que te animes a hacerla!!!

      Un abrazo,

      Elimina
  2. Tengo que decir que este fin de semana me decidi ha hacer este bizcocho para el aniversario d mis padres. Como eramos muchos, doble cantidades, lo abri y rellene d nata montada...el resultado ESPECTACULAR, queda superjugoso y nada pesado! Muchas gracias por compartir estas recetas tan sencillas y q dan tan buenos resultados!! Mmmmmmmm....
    Manuela,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por explicarme los resultados!!! Me encanta saber que te animas a hacer las recetas y que te gustan!!!

      Un abrazo,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!