Ja s'acaba el mes d'agost. Bufff, és inevitable, tots els anys el mateix comentari, "tant de temps esperant les vacances, i tan de pressa que passen..." El que importa, vaja, és que per molt ràpid que hagin passat, haguem pogut gaudir al màxim d'aquests dies.
A Granollers, la darrera setmana d'agost és la Festa Major. És una Festa Major fantàstica, els carrers i les places s'omplen de gent i d'activitats, que organitzen les colles dels Blancs i dels Blaus... És una festa molt participativa i amb coses a fer per gent de totes les edats. Per als qui no la coneixeu, us animo a que vingueu a visitar-la! Festa Major Granollers 2013
I per acompanyar aquests dies de festa grossa, un esmorzar (o un berenar) que ens servirà per recuperar les forces entre tant correfoc, correaigua i ballaruca! Berlines de xocolata, o, com a mi m'agrada dir-ho, donuts sense forat.
Ingredients
Per la massa:
- 150 ml de llet
- 75 grams de mantega
- 12 grams de llevat fresc de forner
- 75 grams de sucre + sucre per cobrir-les
- 2 ous batuts
- 500 grams de farina de força
- Mitja culleradeta de sal
- Oli de gira-sol per a fregir
Pel farcit:
- 30 grams de mantega
- 90 grams de xocolata per a postres
Preparació
Escalfem un xic la llet fins que quedi tèbia, i afegim la mantega remenant fins que es desfaci. Després afegim el llevat de forner i una cullerada de sucre, i deixem reposar 10 minuts.
Ho posem al bol de la panificadora i afegim els dos ous batuts, la resta de sucre i finalment la farina i la sal. Posem en marxa el programa que només amassa i dura quinze minuts.
Un cop finalitzat el programa, agafem la massa, li donem forma de bola i la posem en un bol untat amb oli, tapada amb paper film fins que dobli el seu volum, unes dues hores aproximadament.
Passat aquest temps, agafem la massa i la dividim en porcions de 40 grams. Els hi donem forma de bola i les anem dipositant a sobre d'una safata. Les tapem amb un drap de cotó i les deixem que doblin el seu volum, en un racó sense corrents d'aire, una hora i mitja aproximadament.
Quan hagin llevat, escalfem l'oli de gira-sol en un wok, un cassó o una paella fonda. Quan l'oli sigui calent, anem agafant les berlines amb una espátula i les introduim al wok, veureu que agafen color molt ràpid, llavors les girem perquè es facin per l'altre costat. Quan siguin daurades per tot arreu les treiem del wok i les posem a eixugar sobre paper de cuina.
Quan ja es puguin manipular amb les mans, encara calentes, les passem per un plat amb sucre i les deixem refredar en una safata.
Mentre es refreden, desfem la xocolata i la mantega al microones. Remenem bé per a integrar els dos ingredients, i ho aboquem en un biberó, o una mànega pastissera.
Per farcir les berlines, les agafem amb una mà i amb l'altra introduïm la punta del biberó per un lateral. Premem fort el biberó per a que entri la xocolata dintre, i ja veureu que arriba un punt en què la berlina ja no ens admet més xocolata, doncs puja cap al forat que hem fet. Llavors ja està ben farcida, i continuem amb la següent.
I ja està! És molt més fàcil del que sembla, i queden esponjoses per dins i quan les mossegues surt la xocolata.... mmmm... Admeten tots els farcits que se us acudeixin, melmelada, crema pastissera, el que vulgueu!
Espero que us hagi agradat, i que tingueu una dolça setmana!
muchas gracias por esta receta! siempre me han dado un poco de miedo este tipo de elaboraciones, pero esta tan bien explicado que me he animado a hacerlas!!!! estoy en el segundo levado...a ver que tal!!!
ResponEliminaManuela,
Seguro que te han quedado estupendas!!! A mí también me daban respeto pero en cuanto empiezas, luego es muy sencillo!!!
EliminaGracias por tu comentario y por leer el blog.
Un abrazo,
Quedan buenisimas!!!! Por favor, no me sigas haciendo esto ;)
ResponEliminaManuela,
Me alegro de que te hayas animado a hacerlas y que te hayan gustado. Gracias por tus comentarios!!!
EliminaUn abrazo,