diumenge, 16 de juny del 2013

Coques per Sant Joan: Coca de fruites

Sembla que finalment ha arribat el bon temps. Ja fa sol, caloreta, l'estiu sura a l'aire... i cada cop falta menys per Sant Joan!!! Segueixo amb la publicació d'idees de coca per a la màgica nit, o també per la revetlla de Sant Pere, que tot i que gairebé ja no la celebrem, mai està de més trobar una excusa per prendre un bocinet de coca... Avui, la més clàssica de totes, la coca de fruita confitada.
 
 
Ingredients
 
  • Fruita confitada (cireres, taronja, meló, mandarina...)
  • Granet d'ametlla o pinyons
  • Sucre
  • Anís
Preparació
 
Preparem la massa de brioix de la mateixa manera que la vam fer amb la recepta dels cargolets.
 
Un cop hagi reposat la massa 10 minuts per perdre el nervi, agafem un corró i l'estirem fins que quedi d'un dit de gruix aproximadament.
 
Preparem la safata del forn, coberta amb una làmina de silicona o bé amb paper vegetal per coure al forn, i posem a sobre la coca. Posem per sobre de la coca la fruita confitada, tot apretant-la una miqueta per a que no caigui quan faci el llevat.
 
Deixem reposar en un racó sense corrents d'aire, tapada amb un drap de cotó, entre tres i quatre hores, fins que veiem que ha doblat el seu volum. Si fa molta calor, és possible que trigui menys estona a llevar.
 
Quan ja estigui llevada, encenem el forn a 190-200º. Pintem la coca amb ou batut, procurant no pintar la fruita. Posem per sobre l'ametlla en granet o els pinyons, una bona quantitat de sucre, i l'enfornem fins que quedi dauradeta, aproximadament 10 o 12 minuts, vigilant que no se'ns cremi.
 
 
Una vegada fora del forn, agafem l'ampolla d'anís, tapem el forat de l'ampolla amb dos dits i l'escampem amb delicadesa per sobre la coca, per a que faci una crosteta brillant amb el sucre calent. També es pot aplicar amb un pulveritzador.
 
Deixem refredar la coca i ja la tindrem llesta per menjar. L'olor de brioix que us farà tota la cuina és impressionant, i queda amb una molla esponjosa i aromàtica que fa que costi molt deixar de menjar-ne...
 
 
Espero que us animeu a fer-la!!! Si us ha agradat la recepta, m'encantaria llegir els vostres comentaris.
 
Que tingueu una dolça entrada de setmana!!!

1 comentari :

  1. Que ha de estar bó aquesta coca!!!! els cargolets van ser molt fàcils i la d'avui tambè promet!!!

    En aquesta setmana la preparem. Moltes gràcies!

    ResponElimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!