Ja falta poquet per a la revetlla de Sant Joan. És una nit màgica, la del solstici d'estiu, que ens recorda que ja arriba el bon temps, la calor, el canvi de ritmes...
Sempre me'n recordo d'un company de feina que vaig tenir ja fa anys, que quan arribava la revetlla em deia "Ve con cuidado esta noche, niña, que hay mucho petardo suelto..." amb el temps li vaig acabar donant la raó!!! :)
Ingredients
- Una làmina de pasta de full fresca
- 70 grams de llardons
- 2 cullerades de sucre
- 50 grams de xocolata per a postres
- 25 grams de mantega
- Granets d'ametlla o pinyons
- Sucre per a cobrir la coca
Piquem molt ben picats els llardons, amb la picadora, amb un ganivet, unes tisores... fins que quedin com una farina. Quant més picats, més ben integrats quedaran a la massa.
Agafem la làmina de pasta de full i, encara que ja vingui estirada, l'estirem una mica més amb el corró.
Dividim imaginàriament la làmina en tres parts, i a la part central posem els llardons ben escampats. A sobre els llardons, posem les dues cullerades de sucre ben repartides.
Dobleguem un costat de la pasta de full a sobre de la barreja de llardons i sucre, i passem el corró per sobre per a que s'integrin els llardons amb la massa.
Posem la xocolata trossejada amb la mantega en un bol apte per al microones. La posem 30 segons a temperatura mínima, la treiem del microones, remenem bé, la tornem a posar 30 segons, tornem a remenar... per aquesta quantitat, amb un minut ha estat suficient.
Escampem la xocolata desfeta a sobre de la làmina que hem doblegat abans, anant amb compte de no arribar a les vores per a que no surti la xocolata de la coca.
Dobleguem l'altre costat de la pasta de full a sobre de la xocolata. Amb una forquilla, marquem les vores per a que quedin ben segellades. Escalfem el forn a 210º, escalfor per sobre i per sota, sense ventilació.
Ara posem el granet d'ametlla per sobre la coca, i escampem més sucre per sobre, al nostre gust. Ja la tindrem llesta per enfornar.
La posem al forn 15 minuts, fins que estigui ben dauradeta per la part de sobre, vigilant que no se'ns cremi.
La deixem refredar i ja ens la podem menjar. Té una textura cruixent, de la pasta de full amb els llardons, combinada amb la xocolata cremosa que li dóna un toc especial.
Espero que us agradi i que us animeu a fer-la, doncs no té massa dificultat i el resultat és boníssim.
Que tingueu una dolça entrada de setmana!
Molt bona pinta! I ja pensant en Sant Joan, aquesta coca ha d'estar molt bona.
ResponEliminaI a més, no sembla difícil de fer!!!
Salut,
David