dimecres, 28 de gener del 2015

Mandonguilles de tofu i pastanaga

 
Avui és l'aniversari de la principal inspiradora i responsable de la meva afició per la cuina: la meva mare. Fa setanta-set anys com a setanta-set sols. Ella rondina perquè diu que és vella, jo em sento feliç de poder tenir-la a prop i de veure-la fer anys.
 
Encara recordo com si fos ahir les estones que em feia passar asseguda en una banqueta, aguantant el botó del forn de gas, mentre pujava el pa de pessic... Segur que en aquells moments, sense jo saber-ho, s'anava coent també dins meu la curiositat culinària.
 
De fet, l'entrada d'avui li va com anell al dit, doncs és la reina de les mandonguilles... i dels canelons, dels macarrons, de la carn arrebossada, de les coques... com gairebé totes les àvies, que són reines indiscutibles de les cuines de la seva família. Si no, que ho preguntin als seus respectius néts, a veure qui guanya!!! Tots els néts del món són els fans número 1 de la cuina de les àvies!!! 
 
A casa la mare, per mi, fins i tot l'amanida té més bon gust. Ella diu que és perquè me la serveixen... jo dic que és perquè la fa ella.
 
En fi, la recepta d'avui, de la mà de la convocatòria del Memòries d'una cuinera, va dedicada a ella. Perquè, com diría en Lluís Llach, "ara vull agrair-te el temps que fa que t'estimo..." Som-hi!!!
 
Ingredients
  • 200 grams de tofu
  • Una pastanaga
  • Dues cullerades de ceba fregida
  • Dues cullerades de pa ratllat
  • Un ou
  • Farina
  • Oli d'oliva per fregir
Preparació
 
Piquem el tofu i la pastanaga amb la picadora, ho posem en un bol. Afegim la ceba fregida, el pa ratllat i l'ou, i ho remenem tot bé amb una cullera.
 

Agafem porcions de la massa i les apretem bé amb la mà, per treure la mica d'aigua que pugui deixar anar el tofu. Les passem per un plat amb farina i les posem a fregir, quan siguin dauradetes les treiem del foc.

I ja les tindrem!! Si les volem en versió tapa, tirem un raig de salsa de soja per sobre i servim. En la versió infantil, he afegit salsa de tomàquet i boníssimes també. Espero que us animeu a fer-les.
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

9 comentaris :

  1. Semblen bones! les intentaré fer un dia d'aquests! La fulla és de pack choi, oi? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina! Si, els vaig veure a l'Aldi els pack choi i els vaig comprar per tastar-los! Tu els has tastat també? Els vaig trobar molt bons saltejats al wok.
      Una abraçada,

      Elimina
    2. Sí! També els vaig trobar a l'aldi! Al wok amb pollastre, ben bons!

      Elimina
  2. quina proposta més original Natàlia. Le shaurem de tastar. Gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per la convocatòria de cada mes. No em cansaré de repetir-vos-ho, sou fantàstiques!!!
      Una abraçada,

      Elimina
  3. Respostes
    1. Espero que us agradin! Moltes gràcies!
      Una abraçada,

      Elimina
  4. Fan tan bona pinta que m'hauré de posar a experimentar amb el tofu! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Anna! A mi al principi també em feia mandra i ara m'encanta!!
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!