diumenge, 28 de setembre del 2014

Hamburgueses d'avena amb samfaina


Aquest mes, a la proposta del Memòries d'una cuinera, ens conviden a fer hamburgueses. M'ha semblat una idea fantàstica per la tornada a la rutina, doncs segur que entre tots els participants aconseguirem un recull que ens serà molt pràctic per als àpats de la setmana.
 
La meva germana i jo vam nèixer les dues al mes de setembre, tot i que amb uns quants anys i uns quants dies de diferència. Aquest mes sempre ha estat especial, tot i que des de que ha crescut la família no ho celebrem tant com abans... Però fer anys sempre és motiu d'alegria, i reunir-nos amb una xocolata desfeta i una coca de la iaia ha estat el millor que podíem fer aquesta tarda. Així doncs, aquestes hamburgueses vegetals te les dediquem, germaneta, que no sé què faria sense tu!!! Moltes felicitats!!!
 
Ingredients
  • 250 ml de flocs d'avena
  • 125 ml d'aigua
  • 1 pastanaga ratllada
  • 2 cullerades de ceba fregida
  • 1 raig de salsa de soja
  • Pa ratllat
Per a la samfaina:
  • Una ceba grossa
  • Un pebrot
  • Una albergínia
Preparació
 
Posem en un bol els flocs d'avena, la pastanaga ratllada, la ceba fregida i un raig de salsa de soja. Afegim l'aigua i ho remenem bé amb una cullera, fins que quedi una pasta compacta. La deixem reposar uns 30 minuts.
 

Per fer la samfaina, piquem totes les verdures ben petites. Tirem un bon raig d'oli en una cassola, i primer sofregim la ceba. Quan comenci a daurar-se una mica, afegim el pebrot, i quan aquest comenci a ser tou, l'albergínia i la sal. Anem remenant de tant en tant fins que l'albergínia sigui cuita, i llavors ja podem tancar el foc.
 
Per fregir les hamburgueses, agafem una cullerada de massa, la passem per pa ratllat, i les posem a la paella, a la que prèviament li haurem tirat un raig d'oli. Quan siguin dauradetes d'un costat, els donem la volta, es couen molt de pressa.
 
I ja les tindrem fetes!!! El gust us ben asseguro que és sorprenent, jo les vaig trobar fins i tot molt més bones del que em pensava. I els ingredients del farcit els podeu canviar al vostre gust, podeu posar ceba crua, carbassó, fruits secs... el que més us vingui de gust.
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

6 comentaris :

  1. Felicitats a tu i a la teva germana!
    Les hamburgueses vegetals o de cereals son les meves preferides.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mil gràcies per les felicitacions!! I moltes gràcies a vosaltres per les convocatòries de cada mes, la dedicació i la feina... Sou fantàstiques!!
      Una abraçada,

      Elimina
  2. crec que amb aquestes alternatives tan bones em tornaré vegetariana!!!! gràcies per participar guapa. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per les vostres idees tan genials, i per la feina que hi dediqueu!! Una vegada més ens lleparem els dits...
      Una abraçada,

      Elimina
  3. Una recepta ben bona! Jo no soc vegetariana pero aquestes hamburgueses em semblen delicioses, un petó maca!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pilar!! La veritat és que tenen un gust sorprenent.

      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!