dimecres, 21 de maig del 2014

Mini quiches de verduretes


De vegades trigues molt a fer una cosa, i un cop l'has fet o una vegada ha passat, penses perquè has trigat tant a fer-la si finalment ha resultat fantàstica.
 
Això és el que ens ha passat amb un grup de pares de l'escola fa pocs dies. Tot l'hivern parlant de que si hem de quedar, hem de fer una calçotada, i al final se'ns ha passat la temporada de calçots i tot, així que finalment vam quedar per fer una paella al camp. I ens ho vam passar la mar de bé. I vam riure molt, i vam desconnectar de tot una bona estona. I tots ens vam preguntar perquè havíem trigat tant en organitzar-nos, i perquè no ho repetíem més sovint...
 
El pica-pica el portàvem entre tots, i jo vaig fer aquestes mini quiches que us presento avui, i amb les que participo a la convocatòria d'aquest mes del Memòries d'una cuinera, que tracta de les tapes.
 
Espero que us agradin. Som-hi!!!
 
Ingredients
  • Una làmina de pasta brisa fresca
  • Una ceba
  • Una pastanaga
  • Un carbassó
  • Una albergínia
  • Dos ous
  • Un got de llet evaporada
  • Formatge ratllat
Preparació
 
Piquem la ceba ben petita amb la picadora, i la posem a sofregir en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. Quan hagi agafat una mica de color, afegim la pastanaga igualment picada amb la picadora, remenem i la deixem coure tres o quatre minuts més.
 
Afegim el carbassó ben picat amb la picadora, remenem i sofregim tot plegat uns cinc minuts més. Finalment, afegim l'albergínia ben picada amb la picadora, un bon polsim de sal, remenem i ho deixem sofregir uns altres cinc minuts. Tanquem el foc.
 

Amb un motllo rodó o bé un got, tallem rodones de la pasta brisa de diàmetre una mica més gran que els motllos a on les vulguem posar. En aquest cas, jo he fet servir motllos de magdalenes i me n'han sortit unes 20.
 
Posem les rodones de pasta brisa en els motllos, i una cullerada del sofregit de verduretes a sobre de cadascuna. Batem en un bol els dos ous amb la llet evaporada i un polsim de sal, i ho repartim pels motllos de forma que cubreixi les verduretes.
 
Finalment, afegim formatge ratllat al nostre gust, i ho introduïm al forn a 210º uns quinze minuts, fins que siguin dauradetes.
 
 
I ja les tindrem llestes!!! Deixem refredar uns cinc minuts i les treiem dels motllos perquè no agafin humitat. Són bones acabades de fer i també a temperatura ambient, que és com les vam prendre al dia següent.
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

6 comentaris :

  1. Respostes
    1. Gràcies Marina! La veritat és que van agradar molt!!!
      Una abraçada,

      Elimina
  2. M'encanten! ideals per portar a la oficina i ser l'enveja de tots els companys! Una abraçada maca!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pilar! Si, realment són també una bona opció per la carmanyola!!
      Una abraçada,

      Elimina
  3. els mini quiche són molt resultons. Gràcies per participar al memòries. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per la tasca de cada mes!! Feu una feina impagable.
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!