dimecres, 16 d’abril del 2014

Hot cross buns (panets de Pasqua anglesos)


Fa quatre dies era Nadal, i ja som de cap a Setmana Santa. I sort que aquest any queia tard, que si arriba a caure més aviat no la veiem ni passar!!! Tot i que són uns dies de festa fantàstics, pels qui treballem vé a ser com un pont llarg, són quatre dies que sembla que donaran molt de sí i de seguida passen volant. Però sempre són una bola d'oxígen primaveral per agafar forces fins que arribi l'estiu, així doncs, benvinguts siguin.
 
Avui a més a més hi ha partit de futbol, final de la Copa del Rei, Barça-Madrid. Trobo que una final d'aquestes característiques és molt pròpia de la Setmana Santa, doncs pels aficionats dels dos equips de ben segur esdevindrà un autèntic Via Crucis...
 
Aquests panets que uns porto avui, són típics d'Anglaterra, per menjar Divendres Sant. Com que combinen fantàsticament bé tant amb dolç com amb salat, són una bona opció per menjar mentre mireu el partit, si sou dels que sopeu al sofà mentre patiu per si marquen un gol.
 
La recepta la vaig trobar en aquest blog, però he modificat algunes mesures i ingredients. Espero que us agradin. Som-hi!!!
 
Ingredients
  • 255 ml de llet de soja
  • Mig cub de llevat de forner fresc (uns 13 grams)
  • 45 grams d'oli d'oliva
  • 40 grams de sucre
  • 1 ou mitjà
  • 550 grams de farina de força
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta de sal
Per a les creus:
  • 125 grams de farina
  • 100 ml d'aigua
Per al glassejat:
  • 2 cullerades de sucre
  • 4 cullerades de llet de soja
Preparació
 
Escalfem la llet al microones fins que ens quedi tèbia, i afegim el llevat tot remenant fins que es desfaci. Posem la barreja a la cubeta de la panificadora.
 
Tot seguit, afegim a la cubeta l'oli d'oliva, el sucre, l'ou, la farina, la canyella i la sal, en aquest ordre. Posem en marxa la panificadora en el programa que només amassa i dura quinze minuts. El posarem dues vegades, per a que ens quedi ben elàstica la massa. Així doncs, en total serán 30 minuts d'amassat.
 

Un cop finalitzat, posem la massa en un bol untat d'oli d'oliva i la tapem amb paper film. La deixem llevar fins que dobli el seu volum, unes dues hores aproximadament.
 
Acabat el temps de llevat, agafem la massa i li treiem l'aire tot treballant-la un parell de minuts. Fem boles d'uns 40 grams i les anem dipositant a la safata del forn. Les tapem amb un drap i les deixem llevar, una hora més o menys.
 
Passat aquest temps, posem a escalfar el forn a 210º. Agafem la farina i l'aigua per fer les creus i les barregem bé en un bol. Posem la barreja en una bossa per congelar, li tallem la punta i fem una creu a sobre de cada panet. Els enfornem uns 12 minuts aproximadament.
 

Mentre couen els panets al forn, preparem el glassejat. Posem la llet i el sucre en un cassó al foc, i anem remenant. Quan comenci a bullir, deixem reduir una mica i tanquem el foc. Quan treiem els panets del forn, els pintem amb la glassa i els deixem refredar.
 
I ja els tindrem llestos per menjar!!! Són d'allò més tous i es mengen en un tres i no res.
 
Que tingueu una dolça Setmana Santa!!!

4 comentaris :

  1. Respostes
    1. Són molt tovets i molt versàtils!!! Gràcies!
      Una abraçada,

      Elimina
  2. M'han encantat, es mengen sols...
    Gràcies per deixar-me probar-los!!
    Una abraçada!!
    Eli

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu pels teus ànims i per fer-me sempre costat!! Me n'alegro que t'hagin agradat.
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!