dilluns, 9 de desembre del 2013

Pastís cremós de xocolata

 

La d'avui serà una entrada una mica amarga, igual que la xocolata de la bona. Aquest cap de setmana ens ha deixat un familiar que tots estimàvem molt, perquè era d'aquelles persones que es feia estimar, i ha quedat un gran buit entre nosaltres.
 
Aquestes festes de Nadal seran més difícils, encendrem una espelma per ell per tenir-lo ben a prop. Però tal i com ell hagués volgut, haurem de mirar d'estar contents, i, sobretot, d'estar units i de fer pinya, que és el que ell sempre ens repetia i pel que s'esforçava constantment.
 
Per a tu, tiet, aquest pastís de xocolata, que segur que t'hagués encantat. Quan mirem al cel i trobem dos estels ben junts, sabrem que ets tu que ja has trobat la tieta, i des de dalt ens protegeixes al seu costat. Et trobarem molt a faltar...
 
Ingredients
 
Per a la base:
  • 12 galetes tipus "Digestive"
  • 100 grams de mantega
Per al cremós:
  • 250 grams de xocolata per a postres
  • 600 ml de nata per muntar
  • 1 sobre de preparat per a flam de 4 racions
  • 50 grams d'avellanes
Preparació
 
La base del pastís la prepararem de la mateixa manera que la del pastís de formatge. Triturem les galetes i afegim la mantega desfeta, ho barregem bé i ho posem a la base d'un motllo, a poder ser desmuntable. Ho posem a la nevera perquè agafi cos.
 

Per al cremós de xocolata, hem agafat la idea de la recepta de la tarta Stradivarius del blog de la Su. Desfem la xocolata al microones, tot remenant cada 30 segons per a que no se'ns cremi. Piquem les avellanes amb la picadora fins que quedin ben esmicolades.
 
Posem en un cassó la nata i el preparat per a flam, i ho posem a foc mig sense parar de remenar. Quan hagi agafat força temperatura, afegim la xocolata desfeta i les avellanes mòltes, i seguim remenant per a que no s'enganxi.
 
Quan comenci a espessir i arrenqui el bull, és el moment d'apagar el foc i posar-ho al motllo per sobre de la base de galeta.
 

En aquest moment, deixem que s'atemperi i el posem a la nevera. La preparació ideal és fent-lo d'un dia per l'altre, però si ho volem fer el mateix dia hauria d'estar un mínim de 4 hores a la nevera. Quan el treguem, el podem guarnir com més ens agradi; en aquest cas vaig posar cacau en pols per sobre i Lacasitos.
 
Quan el va tastar, la família va ser de l'opinió que tenia cert gust de torró. Així doncs, pot ser una bona alternativa de postres per aquestes festes, fins i tot fet en motllos petits en versió individual. La veritat és que va agradar molt més del que jo em pensava...
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!