dilluns, 28 d’octubre del 2013

Festucs garrapinyats


És curiós com canviem de manera de pensar al llarg del pas dels anys; com evolucionem i acabem fent (o dient) coses que probablement, uns anys abans, no pensàvem que acabaríem fent (o dient!).
 
Per exemple, doncs pensar quan era joveneta que mai marxaria de la ciutat on vaig nèixer, i ja fa gairebé dotze anys que no visc allà. O fer comentaris del tipus "doncs si no t'ho vols acabar per dinar, ho tindràs per berenar", que mai m'hagués imaginat que acabarien sortint de la meva boca...
 
La recepta d'avui és una d'aquelles que pensava que potser no faria mai. Però gràcies a les noies de Memòries d'una cuinera, i la seva convocatòria mensual, m'he animat a fer-la i realment no me'n penedeixo.
 
Val a dir que la primera intentona va ser un fracàs: caramel cremat, fum a la cuina, els festucs tots enganxats... bufff. Però vaig deixar passar uns dies i la segona va ser molt millor!!! Aquí us explico com ho vaig fer. Som-hi!!!
 
Ingredients
  • 40 grams de festucs salats pelats (amb la closca són uns 80 grams)
  • 40 grams de sucre
  • 40 grams d'aigua
 
Preparació
 
Posem en una paella els festucs, l'aigua i el sucre. La posem al foc força alt, i anem remenant constantment, fins que veiem que s'evapora l'aigua i el sucre comença a espessir.
 

Llavors baixem el foc al mínim i seguim remenant tota l'estona, veurem que poc a poc el sucre va fent petits grumolls terrossos i es va enganxant als festucs. Remenem una estona més i ja ho podem treure del foc.
 
Aboquem sobre un paper vegetal i separem amb una espàtula o forquilla per a que no quedin tots enganxats. I ja ho tindrem!!! La combinació dels festucs salats amb el garrapinyat queda molt bona, recorda lleugerament als cacauets amb mel, tot i no ser iguals.
 
L'he fet amb poca quantitat per por a un segon fracàs, però podeu multiplicar els ingredients sempre i quan mantingueu la proporcíó. Espero que us hagi agradat!!!
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

6 comentaris :

  1. Quina pinta tan bona!!! Crec que ho farem a casa però multiplicant les proporcions...
    Sort a la convocatoria. Visitaré tambè aquest blog que comentes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que us agradi el resultat i tingueu paciència si no surten a la primera!!!

      Gràcies per comentar. una abraçada,

      Elimina
  2. Hola Natàlia! el meu primer intent va ser amb festucs i va ser un fracàs, no pels festucs en sí sinó pel temps de cocció. Segur que estan boníssims. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per les vostres convocatòries tan originals!!! Si no fos per això, probablement mai m'hagués animat a intentar-ho!
      Una abraçada,

      Elimina
  3. A mi em passa igual, dic coses que sentia a la meva mare i pensava que no les diria mai...
    Festucs? M'encanten els festucs i garapinyats han de ser la bomba!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres! Cada mes us supereu amb les convocatòries, sou fantàstiques!!!
      Bona castanyada i una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!