Avui sí, ja hi som! Ja ha començat l'aventura del nou curs. Ha estat un dia (i una nit prèvia!) de nervis, d'emocions, de retrobament i d'alegria... És bonic tornar a veure tota aquella gent que aprecies, que ja coneixes de fa uns anys, i comprovar que estan bé, que l'estiu els ha fet profit i que la vida continua...
Tornen els deures, la rutina, el despertador, la mandra, les aglomeracions a la porta de l'escola, les festes d'aniversari, la motxilla i l'esmorzar... i avui, per esmorzar, una altra proposta, uns pastissets de poma que a casa han agradat molt.
Ingredients
- 200 grams de poma sense pell ni llavors, a dauets
- 150 grams de sucre morè
- 250 grams de farina
- 1 sobre de llevat químic
- Un pessic de sal
- 2 ous grans
- 3 cullerades i mitja d'oli de gira-sol
- 3 cullerades i mitja de llet
- 50 grams de nous pelades
Preparació
En un bol, barregem bé la poma i el sucre. Quan estigui ben barrejat, afegim la farina. el llevat i la sal i ho incorporem amb una espàtula.
En un altre bol, batem els ous amb l'oli i la llet. Bolquem el contingut d'aquest bol dins de l'altre, i ho seguim barrejant tot bé.
Finalment incorporem les nous, i repartim en motllos petits. Els posem al forn a 180º uns quinze minuts, o bé fins que punxem amb un escuradents i surti sec.
També es pot posar la massa en un motllo gran i fer un sol pastís, en aquest cas la cocció seria d'aproximadament uns 35 minuts.
Queden uns pastissets molt flonjos i aguanten bé en un recipient hermètic tres o quatre dies. Tenen l'afegit de que porten fruita fresca, fruits secs i molt poc greix, així doncs són molt saludables i una bona alternativa per afegir una mica més de fruita a la nostra dieta.
Que tingueu una dolça tornada a l'escola!!!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!