divendres, 28 de novembre del 2014

Hummus d'albergínia

 
Què és això que veig? És un ocell? És un avió?? Noooo, és una nova entrada al bloc de les dolcesnines!!!!!!! No em puc creure que faci dos mesos que no publico res. Mare meva!!! Dos mesos?? Sí, sí, increíble però cert.
 
Dos mesos en els que he cuinat i he fet fotos del que cuinava, eh?, no us penseu... però no ho sembla, oi? Ni tan sols he penjat els panellets d'aquest any... Quin desastre.
 
En fi, a on no podia faltar de cap de les maneres era a la convocatòria del Memòries d'una cuinera, això sí que no, ni parlar-ne!!! Aquest mes la proposta era l'escalivada, i se m'ha acudit fer aquest hummus amb uns cigrons que tenia cuits tot afegint-li albergínia escalivada... Molt senzill, i tan bo i suau que es pot menjar fins i tot a cullerades... Som-hi!!!
 
Ingredients

  • Una albergínia
  • 200 grams de cigrons cuits
  • El suc de mitja llimona
  • 2 cullerades de sèsam torrat
  • Oli d'oliva
  • Sal
Preparació
 
Escalivem l'albergínia. La manera més rápida és fer-ho al microones, així doncs la netejarem i la punxarem bé per tot arreu. La posem a màxima potència 3 minuts, la girem i 3 minuts més, i si encara és dura anem girant i afegint de minut en minut fins que sigui tova. Jo vaig trigar vuit minuts. Un cop cuita i freda, la pelem i reservem.
 

Posem en el got de la batedora de mà els cigrons, l'albergínia, el suc de mitja llimona, el sèsam, un bon raig d'oli i un pessic de sal. Triturem fins que quedi tot ben integrat, i rectifiquem d'oli o de sal si és necessari.
 
Ho posem en un bol, tirem un raig d'oli per sobre i una mica de pebre vermell dolç. Ho podem acompanyar del que vulguem, jo he posat unes branques d'api però es pot posar també pastanaga, palets de pa, "nachos"... les possibilitats són infinites.
 
Que tingueu un dolç cap de setmana!!!

8 comentaris :

  1. Doncs a cullerades!:D Tens raó, va bé amb moltes coses.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per la convocatòria, una vegada més!! Em doneu impuls quan me'n falta per publicar!
      Una abraçada,

      Elimina
  2. a casa el coneixem com a moutabal, el d'albergínia. esn agrada molt, fer-ne, és boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina, no ho sabia!! De fet la recepta va ser mig improvisada, com moltes...
      Una abraçada,

      Elimina
  3. el temps passa volant, oi??? Una aportació fantàstica. Moltíssimes gràcies guapa per participar. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per no fallar-nos mai, ni un sol mes!! Com ja us he dit moltes vegades, la vostra deina és admirable!
      Una abraçada,

      Elimina
  4. Aquest dip es dels que més ens agraden a casa, t'ha quedat molt bo! Un petó maca!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pilar!! Me n'alegro que t'hagi agradat!!
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!