dijous, 12 de setembre de 2013

Tornada a l'escola: Pastissets de poma i nous


Avui sí, ja hi som! Ja ha començat l'aventura del nou curs. Ha estat un dia (i una nit prèvia!) de nervis, d'emocions, de retrobament i d'alegria... És bonic tornar a veure tota aquella gent que aprecies, que ja coneixes de fa uns anys, i comprovar que estan bé, que l'estiu els ha fet profit i que la vida continua...
 
Tornen els deures, la rutina, el despertador, la mandra, les aglomeracions a la porta de l'escola, les festes d'aniversari, la motxilla i l'esmorzar... i avui, per esmorzar, una altra proposta, uns pastissets de poma que a casa han agradat molt.
 
Ingredients
  • 200 grams de poma sense pell ni llavors, a dauets
  • 150 grams de sucre morè
  • 250 grams de farina
  • 1 sobre de llevat químic
  • Un pessic de sal
  • 2 ous grans
  • 3 cullerades i mitja d'oli de gira-sol
  • 3 cullerades i mitja de llet
  • 50 grams de nous pelades
Preparació
 
En un bol, barregem bé la poma i el sucre. Quan estigui ben barrejat, afegim la farina. el llevat i la sal i ho incorporem amb una espàtula.
 
En un altre bol, batem els ous amb l'oli i la llet. Bolquem el contingut d'aquest bol dins de l'altre, i ho seguim barrejant tot bé.
 
 
Finalment incorporem les nous, i repartim en motllos petits. Els posem al forn a 180º uns quinze minuts, o bé fins que punxem amb un escuradents i surti sec.
 
També es pot posar la massa en un motllo gran i fer un sol pastís, en aquest cas la cocció seria d'aproximadament uns 35 minuts.
 

Queden uns pastissets molt flonjos i aguanten bé en un recipient hermètic tres o quatre dies. Tenen l'afegit de que porten fruita fresca, fruits secs i molt poc greix, així doncs són molt saludables i una bona alternativa per afegir una mica més de fruita a la nostra dieta.
 
Que tingueu una dolça tornada a l'escola!!!
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!