dijous, 5 de setembre del 2013

Tornada a l'escola: Magdalenes de xocolata veganes

 
 
Doncs sí, sí, ja som al mes de setembre i en una setmaneta totes les dolces criatures, de tornada a l'escola!!!  Com cada any, ha passat l'estiu volant i ja tenim a sobre l'inici del nou curs.
 
Els dies es comencen a fer més curts i a final de mes ja canviem d'estació... a mi particularment sempre em fa una mica de tristesa, doncs l'estiu és l'estació de l'any que més m'agrada, però s'ha de reconèixer que el temps que queda fins a final d'any sempre ve ple de novetats, festes i celebracions, tant gastronòmiques com de tot tipus!!!
 
Així doncs, molts ànims i molta energía per encarar aquests quatre mesos. Segur que totes les coses bones encara són per arribar!!!
 
La meva intenció amb aquesta entrada és començar una sèrie d'unes quantes sota el títol "tornada a l'escola", per donar possibles idees d'esmorzars i/o berenars per als nostres fills (o també per als pares, és clar) ara que comencem l'escola.
 
Són receptes que, un cop fetes, es poden congelar i anar treient a mida que les necessitem. La textura després de congelar segueix sent molt bona, així doncs ens permeten tenir feina adelantada per altres dies... espero que us siguin d'utilitat.
 
La de les magdalenes d'avui és la meva lliure versió de la que hi ha publicada al bloc Objetivo Cupcake Perfecto. Les vam fer un dia per a portar-les a un amic de les meves dolces nines, que és intolerant a la llet i a l'ou. Des de llavors, a casa les coneixem com les magdalenes d'en Lluc.
 
Ingredients
  • 180 ml de puré de poma
  • 60 ml d'oli de gira-sol
  • 150 grams de sucre morè
  • 170 grams de farina
  • Mig sobre de llevat químic
  • 2 cullerades de cacau pur en pols
  • 80 ml de llet de soja
Preparació
 
En un bol posem l'oli, el puré de poma i el sucre, i ho barregem amb una espàtula fins que quedi tot ben integrat. El puré de poma, el vaig trobar ja fet de la marca "Hero".
 
Afegim al bol la farina, el llevat i el cacau en pols. Seguim barrejant amb l'espàtula, i quan estigui una mica integrat anem afegint poc a poc la llet de soja.
 

Seguim barrejant amb l'espàtula fins que quedin tots els ingredients ben integrats i sense grumolls.
 
Encenem el forn a 180º, i omplim les càpsules de les magdalenes amb la barreja fins a la meitat. Ho podem fer també amb motllos de silicona. El truc per a que quedin les magdalenes amb muntanyeta és que el motllo sigui ferm, així doncs, si volem fer servir motllos de paper, els podem posar dins una safata per magdalenes o fins i tot dins dels mateixos motllos de silicona.
 
Posem les magdalenes al forn uns vint minuts, fins que les punxem amb un escuradents i surtin seques.
 

Queden esponjoses i amb una textura més aviat humida, però al menjar-les ningú diria que no porten ni ou ni llet!!!
 
Espero que us hagi agradat, i que tingueu un dolç mes de setembre!!!
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!