dilluns, 26 d’agost del 2013

Berlines de xocolata

 
Ja s'acaba el mes d'agost. Bufff, és inevitable, tots els anys el mateix comentari, "tant de temps esperant les vacances, i tan de pressa que passen..." El que importa, vaja, és que per molt ràpid que hagin passat, haguem pogut gaudir al màxim d'aquests dies.
 
A Granollers, la darrera setmana d'agost és la Festa Major. És una Festa Major fantàstica, els carrers i les places s'omplen de gent i d'activitats, que organitzen les colles dels Blancs i dels Blaus... És una festa molt participativa i amb coses a fer per gent de totes les edats. Per als qui no la coneixeu, us animo a que vingueu a visitar-la! Festa Major Granollers 2013
 
I per acompanyar aquests dies de festa grossa, un esmorzar (o un berenar) que ens servirà per recuperar les forces entre tant correfoc, correaigua i ballaruca! Berlines de xocolata, o, com a mi m'agrada dir-ho, donuts sense forat.
 
Ingredients
 
Per la massa:
  • 150 ml de llet
  • 75 grams de mantega
  • 12 grams de llevat fresc de forner
  • 75 grams de sucre + sucre per cobrir-les
  • 2 ous batuts
  • 500 grams de farina de força
  • Mitja culleradeta de sal
  • Oli de gira-sol per a fregir
Pel farcit:
  • 30 grams de mantega
  • 90 grams de xocolata per a postres
Preparació
 
Escalfem un xic la llet fins que quedi tèbia, i afegim la mantega remenant fins que es desfaci. Després afegim el llevat de forner i una cullerada de sucre, i deixem reposar 10 minuts.
 
Ho posem al bol de la panificadora i afegim els dos ous batuts, la resta de sucre i finalment la farina i la sal. Posem en marxa el programa que només amassa i dura quinze minuts.
 
Un cop finalitzat el programa, agafem la massa, li donem forma de bola i la posem en un bol untat amb oli, tapada amb paper film fins que dobli el seu volum, unes dues hores aproximadament.
 

Passat aquest temps, agafem la massa i la dividim en porcions de 40 grams. Els hi donem forma de bola i les anem dipositant a sobre d'una safata. Les tapem amb un drap de cotó i les deixem que doblin el seu volum, en un racó sense corrents d'aire, una hora i mitja aproximadament.
 
Quan hagin llevat, escalfem l'oli de gira-sol en un wok, un cassó o una paella fonda. Quan l'oli sigui calent, anem agafant les berlines amb una espátula i les introduim al wok, veureu que agafen color molt ràpid, llavors les girem perquè es facin per l'altre costat. Quan siguin daurades per tot arreu les treiem del wok i les posem a eixugar sobre paper de cuina.
 
Quan ja es puguin manipular amb les mans, encara calentes, les passem per un plat amb sucre i les deixem refredar en una safata.
 
Mentre es refreden, desfem la xocolata i la mantega al microones. Remenem bé per a integrar els dos ingredients, i ho aboquem en un biberó, o una mànega pastissera.
 
 
Per farcir les berlines, les agafem amb una mà i amb l'altra introduïm la punta del biberó per un lateral. Premem fort el biberó per a que entri la xocolata dintre, i ja veureu que arriba un punt en què la berlina ja no ens admet més xocolata, doncs puja cap al forat que hem fet. Llavors ja està ben farcida, i continuem amb la següent.
 
I ja està! És molt més fàcil del que sembla, i queden esponjoses per dins i quan les mossegues surt la xocolata.... mmmm... Admeten tots els farcits que se us acudeixin, melmelada, crema pastissera, el que vulgueu!
 
Espero que us hagi agradat, i que tingueu una dolça setmana!

4 comentaris :

  1. muchas gracias por esta receta! siempre me han dado un poco de miedo este tipo de elaboraciones, pero esta tan bien explicado que me he animado a hacerlas!!!! estoy en el segundo levado...a ver que tal!!!

    Manuela,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguro que te han quedado estupendas!!! A mí también me daban respeto pero en cuanto empiezas, luego es muy sencillo!!!

      Gracias por tu comentario y por leer el blog.

      Un abrazo,

      Elimina
  2. Quedan buenisimas!!!! Por favor, no me sigas haciendo esto ;)
    Manuela,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro de que te hayas animado a hacerlas y que te hayan gustado. Gracias por tus comentarios!!!

      Un abrazo,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!