dilluns, 12 de maig del 2014

Panets amb pipes de gira-sol


La primavera convida a passar el dia a l'aire lliure. Quan comença aquest temps tan fantàstic, en el que ja no fa fred i encara no fa calor, ve molt de gust anar a fer un pic-nic a qualsevol lloc, a la platja, a la muntanya... o fins i tot n'hi ha que el fan al parc del costat de casa. Vaja, que qui no fa una "merendola" a la fresca, és ben bé perquè no vol...
 
Precisament he trigat una mica a tornar a escriure, perquè n'estava organitzant una... de festa d'aniversari, ni més ni menys!!! Ara ja ha passat, la tarda va ser estupenda i va fer un dia de primavera preciós. Esperem poder tornar a repetir-la ben aviat!!!
 
Els panets que avui us porto són molt senzills de fer, i van bé per la "merendola", per esmorzar, per berenar... espero que us agradin. A les formigues també els acostumen a agradar molt les molletes que en cauen... Som-hi!!!
 
Ingredients
  • 12 grams de llevat fresc de forner (mig cub aproximadament)
  • 180 ml d'aigua
  • 125 grams de farina de força
  • 125 grams de farina integral
  • 100 grams de pipes de gira-sol
  • 1 culleradeta de sal
Preparació
 
Escalfem un xic l'aigua, just fins que quedi tèbia, i desfem a dintre el llevat de forner. La posem en el bol de la nostra panificadora. Tot seguit, afegim les farines, les pipes i finalment la sal, i posem el programa que només amassa i dura quinze minuts.
 
 
Un cop finalitzat l'amassat, la treiem de la panificadora i fem boles d'uns 40 grams aproximadament. Les anem dipositant a la safata del forn i les tapem amb un drap de cotó. Les deixem llevar una hora aproximadament.
 
Passat el temps del llevat, escalfem el forn a 230º i posem a coure els panets uns 15 o 20 minuts.
 
 
El meu forn no cou massa fort, així doncs no queden massa dauradets. Però són ben cruixents per fora i tous per dintre. Ideals per farcir-los del que vulguem, i portar-los a menjar fora de casa.
 
Que tingueu uns dolços pic-nics, i una dolça setmana!!!

2 comentaris :

  1. Aquests panets són moníssims, em recorden als "panecillos blancos" de Heidi, te'n recordes? quan era petita em feien venir unes ganes de menjar panets! i amb els teus igual! jejeje Un petó!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Pilar! Mira, no hi havia pensat en això de la Heidi, quina gràcia...
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!