dilluns, 21 d’abril del 2014

Mona de Pasqua


Encara recordo com si fos ahir els ous de xocolata que ens regalava l'àvia per la Mona. L'àvia no era la nostra padrina, però com que la vèiem poc perquè no vivíem a prop, els anys que l'havíem anat a visitar per Setmana Santa ens regalava un ou enorme, de xocolata negra, boníssim. Amb 21 néts que tenia, i sempre pensava en tots...
 
Aquest any ens ha enganxat la Pasqua amb els padrins lluny. Així doncs, hem fet una Mona per menjar-la en família, i aquest ha estat el resultat.
 
La base és una versió de la coca de iogurt que publicaré en una propera entrada. El farcit i guarniment, una ganache de xocolata. I poqueta cosa més! Donar-li forma i guarnir-la, ja sabeu que procuro fer coses sempre senzilles. Som-hi!!!
 
Ingredients
Preparació
 
La base es pot fer amb el pa de pessic o coca que més us agradi. La del iogurt no té massa secret, en aquest cas he substituït una mesura de farina per una de Nesquick de maduixa...
 

Per fer la ganache, posem la xocolata trossejada en un bol i la nata al foc fins que arrenqui el bull. En aquest moment, apaguem el foc i la posem al bol amb la xocolata. Remenem amb una cullera fins que es desfaci i la deixem refredar.
 

Quan s'hagi refredat, la remenem amb un batedor de barnilles fins que quedi amb textura com de nutella. Llavors ja la podem fer servir. Vaig tallar la coca fent una rodona més petita, la vaig farcir de la ganache i també en vaig posar per sobre, per a poder enganxar la part de dalt. Amb la circumferència de fora, vaig fer un segon pis només al voltant, de forma que pogués posar el conillet a dins com si fos el seu cau.
  
 
I finalment, doncs més ganache per fora, i per dins del cau, i una segona capa, i anar allisant amb una espátula o un ganivet... i després ja la decoració que vulgueu. Espero que us hagi agradat.
 
Que tingueu una dolça Pasqua, i una dolça Mona!!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!