dimarts, 24 de desembre del 2013

Milfulls de xocolata i mousse de torró

 
I una vegada més torna a ser Nadal. Sembla mentida, no pot ser, però sí ho és, ja ha passat un any tan de pressa que gairebé ni l'hem ensumat... i tornem a tenir el tió a casa, l'arbre guarnit, el pessebre muntat i els sentiments a flor de pell.
 
Volia fer un munt de receptes pel bloc aquest Nadal, de fet les tinc totes al cap... però el temps se m'ha menjat (mai millor dit per ser un bloc de cuina) i no n'he pogut publicar gairebé cap. Miraré d'anar-ho fent aquests dies, com que les festes s'allarguen, espero us serveixin per cap d'any o per Reis...
 
Per obrir boca, una molt nadalenca i molt senzilla, amb la que participo a la proposta d'aquest mes del Memòries d'una cuinera, i que espero que us animeu a fer. No us donarà gens de feina, i es menja sola!!! Som-hi...
 
Ingredients (per a quatre milfulls)
  • Mitja barra de torró de xixona
  • 200 ml de nata per muntar
  • 100 grams de xocolata per a postres
Preparació
 
Posem la nata en un cassó al foc, i quan arrenqui el bull el tanquem i afegim el torró ben picadet. Remenem amb un cullerot per a que es desfaci bé.
 

Quan la barreja sigui freda, la posem a la nevera.

Desfem la xocolata al microones, i l'estenem ben fineta sobre una làmina de silicona, un paper vegetal o un de film. Quan sigui ben estesa, marquem els quadrats del mil fulls amb un palet o un ganivet. Un cop la xocolata sigui freda, separem els quadrats i reservem.
 
Quan sigui el moment d'emplatar, treiem la nata amb el torró de la nevera i la muntem amb la batedora eléctrica.
 
Posem una base de xocolata, una cullerada generosa de la mousse de torró, una altra capa de xocolata, una de mousse... i així anem fent, jo n'he fet tres, però podeu fer les que vulgueu, és clar!
 

Ja només ens quedarà portar-ho a taula i intentar trencar la capa de xocolata amb la cullereta... a veure qui ho aconsegueix abans!!! També n'hi ha que ho agafen directament amb els dits i ho mosseguen com un sandvitx.
 
I per acabar l'entrada d'avui, una de les nadales que més m'agraden, perquè trobo que dóna molt bon rotllo i que ens recorda que, sobretot en aquests temps que corren, el que més importa per Nadal és tenir els que més t'estimes i més t'importen ben a prop. Tot el que vull per Nadal...
 
Que tingueu unes dolces festes!!! 


4 comentaris :

  1. Una manera ben elegant de menjar torró.
    Bones festes i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per les propostes de cada mes!!! Que tingueu molt Bones Festes!
      Una abraçada,

      Elimina
  2. un milfulls ben original per Nadal!!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets i feliç any nou!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per les originals propostes!!!
      Feliç any nou 2014!!
      Una forta abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!