dilluns, 16 de juny del 2014

Coques per Sant Joan: Coca de cabell d'àngel i xocolata


Doncs sí, sí, ja han passat dotze mesos, quatre estacions, cinquanta-dues setmanes... un any, vaja, i ja torna a arribar l'estiu. Per als qui ho passem malament amb el fred, doncs una estació fantàstica!!! I si arriba l'estiu, hem de passar per la nit de Sant Joan. La nit de l'any que més pertards es tiren i probablement també la que més coques es mengen.
 
L'any passat vaig penjar receptes de coques fetes bàsicament amb la massa de brioix o bé amb pasta de full: la coca de crema, la coca de fruites i la coca de llardons i xocolata. Aquest any les que penjaré són fetes amb massa de coca de recapte, una massa més de pa, no tan dolça.
 
La recepta que he adaptat és la de la coca de Fabián Martín, del llibre "Las mejores pizzas del mundo". Espero que us agradi. Som-hi!!!
 
Ingredients
  • 20 grams de llevat de forner fresc
  • 160 ml d'aigua
  • 1 ou
  • 350 grams de farina de força
  • 6 grams de sal
  • 25 grams de mantega
  • 60 grams de xocolata negra
  • Cabell d'àngel
Per a guarnir la coca
  • 1 ou
  • Sucre
Preparació
 
Escalfem un xic l'aigua fins que sigui tèbia, i afegim el llevat de forner. Remenem fins que es desfaci i ho posem al bol de la panificadora. Tot segui, afegim l'ou, la farina, la sal i finalment la mantega feta bocinets. Posem el programa que només amassa i dura quinze minuts.
 
Si passat el temps d'amassat veiem que la massa és molt enganxosa i no la podem manipular bé amb les mans, afegim 25 grams més de farina i la posem a amassar deu minuts més.
 
Posem la massa en un bol i la tapem amb paper film. La deixem llevar fins que dobli el seu volum, en dies calurosos amb una hora i mitja aproximadament és suficient.
 
Passat el temps de llevat, agafem dues terceres parts de la massa, l'estirem amb el corró i la posem a la safata del forn. Fonem la xocolata al microones i la posem per sobre.
 
 
Posem el cabell d'àngel per sobre de la xocolata. La idea d'aquesta combinació tan fabulosa la vaig veure al bloc de la Marina, el Tapa't de tapes. La recepta original portava només cabell d'àngel.
 
Agafem la part de massa que ens quedava i l'estirem amb el corró. La posem per sobre del cabell d'àngel i tapem la coca com si fos una empanada.
 
Escalfem el forn a 210º, i pintem la coca amb ou batut. Posem sucre per sobre al nostre gust, hem de pensar que la massa no en porta gens però que el cabell d'àngel és molt dolç. Enfornem uns 20 minuts, fins que sigui ben dauradeta.
 


I ja la tindrem!!! A punt per fer revetlla o per menjar-la quan més ens vingui de gust. També li podeu tirar per sobre uns pinyonets o ametlla a quadrets abans d'enfornar.
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

4 comentaris :

  1. Respostes
    1. Sí que ho era, sí, de bona... I encara més gràcies a la teva idea!
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Doy Fe...esta buenisima!! y eso que a mi el cabello d angel ... ni fu ni fa, pero la combinación BUENISIMA!!
    Gracias por compartirla!!
    Manuela,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, Manuela!!! Comentarios como el tuyo le suben a una la moral por las nubes!!!
      Un abrazo,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!