dilluns, 25 de novembre del 2013

Flam de torró (fet al microones)


De vegades compres una cosa amb tota la il·lusió del món, pensant que la faràs servir moltíssim, que et serà de gran utilitat, i després, amb el temps, la pobra cosa acaba en un calaix morta d'avorriment tot esperant que algú la rescati...
 
I d'altres vegades passa tot just al contrari, compres una cosa no gaire convençuda de la seva utilitat, i resulta que finalment la fas servir tant i tant que no t'ho pots ni creure, i es converteix en una de les adquisicions més amortitzades que has fet mai!!!
 
Això és el que m'ha passat amb uns potets que vaig comprar ja fa anys, i que tenien com a finalitat principal guardar els menjars triturats dels nadons per a congelar-los, transportar-los, escalfar-los al microones... Aquests pots s'han convertit en un comodí imprescindible! Serveixen per transportar galetes, llaminadures, bastonets de pa, molles pels ocellets... i són fantàstics com a motllos per als flams!!!
 
Així doncs els he fet servir una vegada més, en aquesta ocasió per a participar en la convocatòria del bloc Memòries d'una cuinera, que aquest mes ens convidava a fer flams. I com que el Nadal es comença a acostar perillosament, n'hem fet uns amb un toc nadalenc... Som-hi!!!

Ingredients (per a quatre flams)
  • Mitja rajola de torró de xixona
  • 250 ml de llet
  • 2 ous
  • 40 grams de sucre
  • Caramel

Preparació

Posem la llet al foc en un cassó. Quan sigui a punt d'arrencar el bull, apaguem el foc i afegim el torró a bocinets, remenem amb una cullera de fusta. Afegim després el sucre, i remenem, i finalment els ous sencers. Acabem de triturar bé el contingut del cassó amb la batedora de mà, per acabar de desfer bé el torró i barrejar els ous.
 
 
Preparem quatre recipients aptes per al microones, tot posant caramel al gust a la base, i distribuïm el flam entre els quatre.
 
Els posem al microones a potència mitja vuit minuts. Passat aquest temps, obrim la porta i comprovem la textura. Si encara són una mica líquids, posem un minut més, i repetim l'operació. Com a molt els deixarem deu minuts en total.
 
Els deixem refredar i els posem a la nevera. I ja estaran llestos!!! Si voleu fer-los al forn, es poden coure al bany maria a 190º uns vint minuts.
 
Vull agrair una vegada més a les noies del "memòries" les seves convocatòries mensuals, doncs són divertides, estimulants, i generen un recull de receptes variat i molt pràctic per a tots els qui estimem la cuina. Això que feu porta molta feina, i teniu molt de mèrit!!! Sou fantàstiques!!!
 
Espero que us hagin agradat els flams, i que us animeu a fer-los. Que tingueu una dolça setmana!!!

6 comentaris :

  1. És ben cert, amb les compres ja passen aquestes coses.
    Ja va bé anar agafant idees per les festes, el torró de xixona és el meu preferit.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per la convocatòria!!! Me n'alegro que t'hagi agradat la proposat i haver encertat amb el torró!!!
      Una abraçada,

      Elimina
  2. Mai sabem cóm acabaran les nostres compres!!! :P Els flams queden genials en aquests recipients. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan a més a més no es dispoa de massa espai, és quan te n'adones de totes les utilitats que poden tenir les coses!!! Gràcies a vosaltres per la convocatòria i pel comentari.
      Una abraçada,

      Elimina
  3. Ohhhh una recepta ideal per fer servir un torró que tenim amagat al calaix!!!!! Ens apuntem la recepta :)

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que us hagi agradat!!! Sí, certament va molt bé per aprofitar una resta de torró... Gràcies pel comentari!
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!