dimecres, 16 d’octubre del 2013

POPNELLETS: cake pops + panellets

 
Per aquesta època, l'esperit de la castanyera inunda tota la casa. La seva cançó i el seu corresponent ball figuren entre el "top ten" de les meves dolces nines, qualsevol moment és bo per cantar i fer la dansa. Sé que algun dia tot això canviarà, de moment, aprofitem i gaudim de la celebració...
 
Així doncs, un any més a fer panellets. En la lluita que mantenen les nostres postres tradicionals amb les que són tendència, en l'era dels cupcakes, els lolicakes, els cake pops... se'm va acudir fusionar les dues coses. Al cap i a la fi, els cake pops no deixen de ser una massa rodona guarnida. Doncs fem panellets, els banyem, els guarnim, i vet aquí, els popnellets!!!
 
La recepta de la massa dels panellets és la que em va ensenyar la meva mare, ja fa molts anys. És molt senzilla de fer i no falla mai. Espero que us agradi i us animeu a fer-los. Som-hi!!!
 
 
Ingredients (per uns quaranta popnellets)
  • 500 grams de farina d'ametlla (ametlla mòlta)
  • 350 grams de sucre blanc
  • Una patata mitjana cuita amb la seva pell
  • Un rovell d'ou per pintar-los
Per al farcit:
  • Nesquick de maduixa
  • Coco ratllat
  • Cacau en pols
  • Ratlladura de llimona
Per a la guarnició:
  • Xocolata negra per a postres
  • Xocolata blanca
  • Fideuets i perletes de colors
  • Bastonets d'ametlla
  • Lacasitos
Preparació
 
Pelem la patata i la ratllem. Posem en un bol la farina d'ametlla, el sucre i la patata ratllada, i ho anem barrejant i amassant tot bé amb les mans fins que tinguem una massa compacta. Un cop feta la massa, podem continuar amb l'elaboració o bé deixar-la a la nevera d'un dia per l'altre.
 
Surt aproximadament un quilo de massa, la dividim en quatre parts. Una la barregem amb Nesquick de maduixa, unes quatre o cinc cullerades, fins que queda ben integrat i la massa de color de rosa.
 
Amb una altra part, afegim coco ratllat al nostre gust, de mica en mica per a que es vagi integrant amb la massa i quedi ben barrejat. Seguim el mateix procediment per a les altres dues parts, afegint a una cacau en pols i a l'altra la ratlladura de llimona.
 

És clar que tots aquests ingredients es poden modificar al vostre gust, com si no hi voleu barrejar res més, queden bons igual. Fem boletes amb la massa i les anem dipositant sobre la safata del forn.
 
Un cop fets, els pintem amb rovell d'ou (al que li haurem afegit unes gotetes d'aigua) i ja els podem enfornar, a 210º uns 10 minuts, el temps just per a que agafin color dauradet i no es posin durs.
 
Per a banyar i guarnir els popnellets haurem d'esperar a que es refredin del tot, fins i tot encara és millor si disposem de temps posar-los una estona a la nevera, doncs així la xocolata quedarà compacta abans.
 
 
Ara ja només ens queda guarnir-los de la manera que més ens agradi. Desfem la xocolata al microones a la temperatura mínima i de 30 segons en 30 segons, fins que quedi desfeta. Punxem un palet a una bola, el banyem amb la xocolata, i posem a sobre els ingredients que ens facin més goig: fideuets de colors, boletes, fruits secs, lacasitos, etc...
 
Els anem posant en un got o recipient alt per a que es refredi la xocolata i quedin ben adherits la resta d'ingredients.

 
I ja estaran llestos!!! Una altra cosa bona que tenen és que, com que s'aguanten pel palet a l'hora de menjar-los, doncs no ens embrutem les mans amb la xocolata... però si ens agrada més llepar-nos els dits, doncs llavors podem treure el palet sense problema i menjar-los de la manera tradicional.
 
Que tingueu una dolça resta de setmana!!!

8 comentaris :

  1. Que originales! Me lo apunto!
    Arturo,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias! Espero que te animes a hacerlos, es muy divertido!!!
      Gracias por tu comentario.
      Un abrazo,

      Elimina
  2. Tenen una pinta impresionant!!! I sembla que son sencills de fer.

    Aquest cap de setmana compren els ingredients i ja et contaré. Gràcies per compartir les teves experiències.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari! Espero que m'expliquis el resultat quan els hagis fet. Realment són molt senzills!!!

      Una abraçada,

      Elimina
  3. ostres Natàlia! aquesta versió no me l'esperava. ës molt original. Gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres, com cada mes!! Aquesta vegada segur que fareu una enciclopèdia de panellets espectacular!!
      Una abraçada,

      Elimina
  4. Respostes
    1. Moltes gràcies! Me n'alegro que t'hagin agradat!!
      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!