dimarts, 8 d’octubre del 2013

Pastís de formatge "express"


 
El formatge m'encanta, en totes les seves versions, de totes les maneres. És curiós de vegades el que fa la genètica, la meva germana no el pot veure ni en pintura. Diu la llegenda que quan èrem petites, els formatgets que ella no volia me'ls acabava jo... tot té un origen, està clar!!!
 
De la mateixa manera, doncs, els pastissos de formatge m'agraden molt, tot i que no en faig tan sovint com m'agradaria. Moltes receptes de pastís de formatge, tot i que no són complicades, tenen una llarga cocció al forn. Aquesta d'avui la vaig descubrir gràcies a les noies de la botiga Culinarium de Granollers. La recepta original és a la web dels productes Lékué. Es molt rápida de fer i el resultat és boníssim, espero que us agradi. Som-hi!
 
Ingredients
  • 6 galetes tipus "Digestive"
  • 50 grams de mantega
  • 200 grams de formatge tipus "Philadelphia"
  • 1 ou
  • 6 cullerades de sucre
  • 1 culleradeta de sucre vainillat
  • 1 cullerada de farina de blat de moro "Maizena"
  • 50 grams de xocolata per a postres
A més a més, necessitarem una vaporera-estoig de vapor Lékué:
 
 
Preparació
 
Piquem les galetes amb la picadora, o bé les posem en una bossa de plàstic i els hi donem cops amb el corró fins que ja no quedi ni un xic d'energia negativa al nostre cos. Les posem en un bol.
 
Desfem la mantega al microones a temperatura mínima, i l'afegim a les galetes esmicolades. Ho barregem bé amb una cullera i ho posem ben apretat al fons de la vaporera per a que ens faci de base.
 
En un bol posem el formatge i l'ou, i ho barregem bé amb una espàtula. Afegim el sucre i el sucre vainillat, i seguim barrejant. Finalment, afegim la farina i barregem de nou. Aboquem la barreja dins la vaporera, a sobre de la base de galetes. La tanquem i la posem al microones 9 minuts a máxima potència.
 

Un cop finalitzada la cocció, la treiem del microones i obrim la vaporera per a que no faci baf a dintre. Quan s'hagi refredat, la posem a la nevera.
 
Abans de servir-la, desfem la xocolata al microones a la temperatura més baixa, amb un minut serà suficient perquè és poca quantitat, i la posem per sobre el pastís.
 

També el podeu prendre sol o bé amb una melmelada de fruites per sobre, però el contrast amb la xocolata li dóna un gust realment bo.
 
És molt ràpida i senzilla de fer, amb ingredients que gairebé sempre tenim per casa, i el resultat val la pena!!! Ideal per un dia que tingueu ganes de fer un postre especial i no disposeu de massa temps.
 
Que tingueu una dolça setmana!!! 

2 comentaris :

  1. Molt bona pinta i sembla molt sencill de fer.

    Gràcies per compartir aquests petits secrets dolços!!! El tastarem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És realment molt senzill i el resultat molt gratificant!!! Gràcies pel teu comentari!!!

      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!