dilluns, 21 d’octubre del 2013

Cronuts

 
Ja fa tres anys que al mes d'octubre no fallem mai a una cita ineludible, la de la Festa dels Súpers. És un dia esperat amb molta il·lusió, doncs és l'única oportunitat que tenim en tot l'any de veure en persona els personatges que normalment només veiem a la tele...
 
Una vegada més hi hem anat, ens hem carregat de paciència i ens ho hem passat bomba. Hem tornat al Biri Biri a la lluna amb els seus pares i hem marxat a casa esgotats i amb la satisfacció de tenir la feina feta... Per anar a la festa volia preparar moltes coses, però el ritme de la setmana no m'ho va permetre, així doncs, a l'endemà, superesmorzar per recuperar forces!
 
La pasta de moda, el Cronut. Li diuen així perquè és una barreja d'un croissant + un donut. Ha vingut amb molta força d'Estats Units, però resulta que a una pastisseria de Sant Celoni ja fa molts anys que la feien, des de que l'avi fregia les restes de croissants per aprofitar-les... És molt senzilla de preparar a casa. Connectem?
 
Ingredients
  • Una làmina de pasta de full fresca
  • Sucre llustre
  • Oli de gira-sol
Preparació
 
Desenrotllem la làmina de pasta de full, i amb un motllo rodó, o un got, un bol, etc, marquem la forma dels cronuts.
 

Amb un altre motllo o got més petit, marquem el forat interior. Posem a escalfar l'oli de gira-sol en un wok o una paella fonda, i quan sigui ben calent posem els cronuts a dintre. Veurem com es van inflant.
 
Quan estiguin dauradets d'un costat, donem la volta per a que agafin color per l'altre, i quan ja l'hagin agafat, els podem retirar i posar-los sobre un paper de cuina per retirar l'excés d'oli.
 
Posem sucre llustre per sobre, deixem refredar una mica i ja ens els podem menjar!
 
 
Els podeu guarnir com més us agradi, banyats en xocolata, amb crema, amb melmelada... però sols també estan molt bons. Realment és una curiosa barreja entre un croissant i un donut, amb una textura interessant. Ah! I les boletes de massa que treieu per fer el forat, també es poden fregir! El gust és el mateix.
 
Que tingueu una dolça setmana!!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!