dilluns, 5 d’agost del 2013

Clafoutis de salsitxes

 
A totes les persones que ens encanta la cuina, el més habitual és que també ens encantin les pel·lícules i els llibres que en parlen o en fan referència. Como agua para chocolate, Julie & Julia, Chocolat... però sense cap mena de dubte, la recepta d'avui, de clara inspiració francesa, no em pot evocar cap altra que no sigui Ratatouille.
 
Un dolç ratolí que aconsegueix el seu somni de ser xef... l'ambientació, la història i sobretot la música et transporten a Paris i a tots els seus encants... una pel·lícula plena de tendresa que ens recorda que tots podem arribar a aconseguir els nostres somnis si ens ho proposem fermament.
 
Així doncs, avui Clafoutis, un plat que generalment es fa amb fruites però que he preparat amb salsitxes, ràpid de fer i una bona solució per un dia que no tinguem el sopar gaire clar, doncs es pot preparar amb ingredients que fàcilment tenim a casa.
 
Ingredients
  • 125 grams de farina
  • Un pessic de sal
  • 2 ous
  • 300 ml de llet
  • Oli d'oliva
  • 6-8 salsitxes
 
Preparació
 
Posem en un bol la farina en forma de volcà, i al mig posem els ous amb un xic de llet i el pessic de sal. Comencem a batre i anem barrejant amb la farina mica en mica. Afegim la llet que falta i ho batem fins a obtenir una massa lligada. La deixem reposar mitja hora.
 

Escalfem el forn a 210º. En el motllo a on farem el clafoutis, posem un raig d'oli d'oliva i les salsitxes, i l'introduïm al forn 5 o 10 minuts, fins que les salsitxes estiguin dauradetes.
 
Jo el vaig fer amb una resta de salsitxes de Frankfurt i de Braswurt que tenia a la nevera, però es pot fer amb el tipus que us agradi més.
 
Quan s'hagin daurat les salsitxes, afegim amb cura la massa del clafoutis, i ho tornem a posar al forn uns 30 minuts, fins que la massa hagi crescut i estigui ben dauradeta.
 

Queda amb una textura entre una quiche i una truita, si es menja tebi és més bo tot i que també es pot menjar fred.
 
Per acabar us enllaço la música de Ratatouille, la cançó que us portarà a França en pocs segons i que és la més apropiada per acompanyar aquest plat... espero que us deixi una dolça sensació!!!

2 comentaris :

  1. Molt bona pinta aquest plat. No es una pizza ni una coca de recapte...

    Ho provarem!!!! Però amb salsitxes de bolets...

    Moltes gràcies per compartir les teves experiències!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules! Espero que t'animis a fer la recepta i m'expliquis els resultats!!!

      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!