dimarts, 18 de juny de 2013

Coques per Sant Joan: Coca de crema cuita

Una altra coca per a la revetlla, o per quan vosaltres vulgueu!!! Aquest tipus de coques de brioix també són fantàstiques per a un berenar, un esmorzar... Fins i tot si han passat un parell de dies i no us l'heu acabada (tasca difícil, per cert, doncs són més que addictives...) veureu que es posa una mica seca. Doncs amb una xocolata desfeta, sucant-hi la coca seca.... us en llepareu els dits!!!
 
La d'avui està pensada per als qui no us agradi massa la fruita confitada. Som-hi!
 
Ingredients
  • Un sobre de preparat per a flam "Potax"
  • 330 ml de llet
  • Granet d'ametlla o pinyons
  • Sucre
Preparació
 
Preparem la massa de brioix de la mateixa manera que a la recepta dels Cargolets. Un cop hagi reposat 10 minuts per perdre el nervi, l'estirem amb el corró fins que quedi amb un dit de gruix aproximadament.
 
Preparem la safata del forn, coberta amb una làmina de silicona o bé amb paper vegetal per coure al forn, i posem a sobre la coca. La tapem amb un drap de cotó i la deixem en un racó sense corrents d'aire, fins que hagi doblat el seu volum.
 
Mentre la coca reposa, preparem la crema "Potax". Evidentment, també es pot fer amb crema feta a casa, però aquesta alternativa és ràpida i també resulta força bé.
 
Agafem el sobre de preparat "Potax" i el posem en una tassa. Dels 330 ml de llet, posem a la tassa la que sigui necessària fins a cobrir el preparat, i la resta la posem al foc en un cassó amb 3 cullerades colmades de sucre.
 
Desfem el preparat amb la llet, i quan arrenqui a bullir la que tenim en el cassó afegim el preparat, i remenem amb una cullera constantment fins que torni a arrencar el bull. En aquest moment, ja podem apagar el foc.
 
Quan la coca hagi llevat, la pintem amb ou batut. Encenem el forn per a que es vagi escalfant a 190-200º.
 
Seguidament, posem la crema en una màniga pastissera. Si no en tenim, la podem posar en una bossa de congelar aliments i tallar-li una punteta. Dibuixem ratlles amb la crema sobre la coca, primer en un sentit i després en el contrari, de forma que quedi un dibuix de rombes.
 
Finalment, posem el granet d'ametlla o els pinyons i escampem sucre per sobre.
 
L'enfornem entre 10-12 minuts, de forma que quedi dauradeta i vigilant que no se'ns cremi.
La deixem refredar i ja estarà llesta per menjar-la. Si voleu, podeu posar també cireres confitades enmig dels rombes de crema, just abans de posar-li l'ametlla, i així tindreu una coca de fruita i crema.
 
Espero que us hagi agradat, i bon profit!!!

6 comentaris :

  1. esta cae mañana!!! muchas gracias y ánimo con tu proyecto!!
    Manuela,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!! Espero que disfrutes mucho haciéndola, y ya me contarás cómo ha quedado... Que tengáis una dulce verbena!!!

      Dolces nines

      Elimina
  2. Ha d'estar molt bona! Quina pinta!

    La preparem per aquesta nit de revetlla i ja et diem!

    Ànim i ves publicant més nines dolces!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! Espero que us hagi quedat deliciosa i que m'expliqueu els resultats!!!

      Gràcies pel vostre comentari i els vostres ànims,

      Dolces Nines

      Elimina
  3. Vaig fer aquesta coca per Sant Joan i va quedar espectacular. Ens va agradar molt. Moltes gràcies!!
    Eli

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu! Me n'alegro molt que us hagueu animat a fer-la, si és que el brioix quan el proves, enganxa!!!

      Una abraçada,

      Elimina

M'encanta llegir els teus comentaris. Gràcies per visitar-me, i fins aviat!!!